Харесайте нашата страница във Facebook X

Закуски

Предястия

Основни

Супи

Салати

Десерти

Вегетариански

Рибни

Хляб и тестени

Напитки

Сандвичи

Други

Основни * Основни рецепта
Гулаш с телешко по унгарски
Bon apetit!

Необходими продукти:

500 г телешко месо от плешката
500 г бял лук
500 г картофи
2 моркова
1 зелена чушка
1 червена чушка
3-4 скилидки чесън
1 люта чушка
600 мл телешки или зеленчуков бульон
1 ч.л. сладък червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. кимион
100 мл бяло вино

1 бульон телешки
Дафинов лист
2 стръка пресен лук
Парченце масло
Магданоз
Зехтин
Черен пипер

Време за приготвяне

Време за готвене

Общо

Порции

30 мин.

30 мин.

8

Притирай

Сподели във Facebook

Сподели

Оценка 0/5
Начин на приготвяне:
Загрейте 4-5 с.л. зехтин и малко парченце масло и запържете нарязания на едри полумесеци лук, докато стане прозрачен и започне да се карамелизира. Сложете нарязаното на кубчета месо и запържете, за да хване леко златиста коричка.

Налейте бульон, колкото да покрие продуктите и намалете котлона. Периодично разбърквайте и доливайте от бульона.

Варете около час и 15 минути и добавете лютия и сладкия пипер, нарязаната на дребно люта чушка, нарязания на филийки чесън, морковите - на колелца, и нарязаните на едри парчета картофи. Налейте останалия бульон и сложете дафиновия лист.

Захлупете и увеличете котлона. Варете около 30 минути, или докато картофите се сварят, подправете със сол и черен пипер, налейте виното и сложете малко ситно нарязани пера зелен лук и магданоз.

Оставете още 5 минути без капак, за да се изпари малко от виното. Поднесете с 1-2 с.л. готварска сметана и ситно нарязан магданоз и пресен лук.
Публикувана на: 11.10.2013 | 11:43 | Видяна: 2157
Коментари
Още рецепти
Картофени кюфтета с кашкавал
Кесадия
Италиански сандвич със сладко от смокини
Гръцки гювеч
Крем супа
Филе от скумрия във вино
Палачинки по американски
Домашни брускети
Омлет с чиа
Спагети Болонезе
Фрапе с шоколадов ликьор
Немска картофена салата с бекон
  • Най-нови
  • Най-четени
Сух таратор
Картофени кюфтета с кашкавал
Маскарпоне с ягодки
Кесадия
Закуски
Словашки кифли
Кашкавалки
Предястия
Качамак
Картофено пюре
Диети
Оризова диета за прочистване на организма
Правила за хранене на д-р Енджи Касабие
Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Mandji.bg, освен ако изрично е посочено друго. Цитирането с хиперлинк е задължително!